Action, Adventure

Sea of Thieves

Nu stiu de ce am revenit pe acest blog tocmai cu acest joc pe care il consider un mare esec marca Microsoft. Probabil am simtit nevoia sa incep cu critica.

La nivel personal jocul a picat cum se poate mai prost. Dupa 6 luni de jucat Warframe la modul cel mai hardcore cu putinta, Sea of Thieves a venit ca nuca in perete fiind mult mai incet si plictisitor. Fara un story mode care sa te introduca in lumea de tip cartoon a jocului si cu doar 2 optiune de alegere a imbarcatiuni cu care pornesti pe harta de tip open world mi-a lasat din prima o impresie proasta. Dar de dragul celor de la Microsoft si pornind de la campania agresiva de promovare a jocului am insistat sa ii dau o sansa. Am luat barca cea ma mica si m-am aventurat in matchmaking!
Asa cum era de asteptat am nimerit cu 3 tovarasi, cu siguranta de o varsta frageda dupa vocea lor si am pornit la drum. Nu inainte sa ne luam un task de la unul din “corturile” amplasate pe plaja. Dupa cum spuneam si in introducere, sec si fara niciun fel de substanta, poveste sau ceva care sa imi trezeasca curiozitatea. NPC-urile nici macar nu misca din gura cand vorbesti cu ele. Mi-am luat task-ul si m-am urcat pe barca.
Cum era de asteptat intr-un astfel de party unul din cei 3 nu avea mare chef de joaca sau poate era retardat, clar este ca nu am putut sa ajungem sa facem mare lucru ca a inceput sa ne bage bete in roate. Jocul prin voting te ajuta sa elimini pe un coechipier daca acesta nu este pe placul celorlalti, lucru practic pe deoparte, dar si abuziv daca nimeresti cu cineva caruia nu ii place de fata ta.

Plimbarea pe mare a fost haotica, fiind foarte greu sa ne intelegem cine tine carma, cine umbla la vele s.a.m.d. si ramasesem si doar in 3. Evident, ca ne-am intalnit cu o alta barca care rapid ne-au scufundat. Avand doar o sabiuta si un pistol cu 5 bile nu am avut nicio sansa contra echipei mai bine organizate decat.

Nu m-am lasat nici dupa aceasta experienta neplacuta si am repornit misiunea de la capat, de data asta vazand ca cei 3 coechipieri pe care i-am primit stiu ce au de facut am stat linistit si am astepta ca barca sa mearga spre obiectiv…. o asteptare si o pierdere de timp cumplita…
Dar ajungem la un mic petec de pamant ce arata ca pe harta noastra si incepem sa cautam cufarul si cautam, mai omoram niste scheleti cu sabiuta si tot cautam si nu gasim nimic…. Ca sa ne dam seama intr-un final ca defapt am mers pe mare intr-un alt colt al harti decat cel care trebuia si am pierdut o ora din viata reala mergand spre o insulita asemanatoare cu cea din misiunea noastra. In acel moment chiar m-am enervat…. Ne-am urcat din nou pe barca si am presupus ca insulita este in alt colt al harti si am plecat, evident pe drum ne-am intalnit cu o alta barca care ne-a scufundat… deja imi plesnea o vena. M-am lasat de joc o saptamana ca sa imi revin si am jucat ceva mai activ fara foarte mult timp mort ca sa imi satisfac nevoia de distractie.
Incerca sa caut pe net feedback si sa vad daca doar eu sunt nebun sau asta este cel mai boring joc pe care l-am putut juca. Si mi-am dat seama de valoarea jocului in momentul in care un prieten a venit si mi-a zis ca si el a jucat jocul si cel mai fun moment i s-a parut cel in care fugarea niste porci pe plaja unei insulite.

Ramas cu imaginea de mai sus in minte nu m-am mai atins de acest joc si intr-adevar vazand rating-ul dat de comunicate si vanzarile am avut dreptate, jocul este un nou esec. Urmatorul Black Flag asa cum s-au grabit unii sa il prezinte este doar o batjocora adusa unei nise care poate sa fie exploatata si care are potential nemarginit.





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*